25.10.2011

Pekoni-kesäkurpitsarisotto

Viime viikolla päätin vihdoin ja viimein kokeilla risottoa. Jostain syystä en ole vain aikaisemmin alkanut kokeilemaan, tyytynyt vain aina syömään jossain tätä. Mutta tämä ei ole vaikeaa ja todella maukasta kyllä tuli!

Risottoriisiä
1pkt Pekonifileetä
 ½ kesäkurpitsa
4 salottisipulia
Basilikaa
Voita
Öljyä
Kasvislientä/kasvisfondikuutio
6dl vettä
Mustapippuria
Parmesanjuusto

1. Valmista kasvisliemi.
Keitä 6dl vettä ja laita sinne kasvisliemikuutio. Pelkän kasvisliemen sijasta voit käyttää ½ kasvislientä ½ valkoviiniä.
2. Valmista pekonit
Laita lautaselle talouspaperi ja sen päälle pekonisiivut. Älä laita liikaa sillä ne eivät saa mennä päällekäin. Laita vielä toinen talouspaperi päälle. Paista pekoneita mikrossa 2min täydellä teholla, mutta tarkkaile välillä.
Valmiit pekonit kuutioidaan.
3. Risoton tekeminen
Silppua sipulit pieneksi. Kuori ja silppua kesäkurpitsa. Kuullota sipulia pannulla öljy-voi seoksessa. Soseuta huhmarissa tai sekoittimessa basilika pieneksi palaksi ja lisää siihen öljyä. Kaada seos pannulle. Lisää sekaan kesäkurpitsat ja 1.5dl risottoriisiä, mutta huomaa että pannu ei ole kuiva missään vaiheessa joten lisää voita/öljyä tarpeen mukaan. Anna voin imeytyä riiseihin. Lisää pekonit.

Lisää nestettä n. 2dl ja sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää ja lisää aina nestettä kun alkaa näyttämään kuivalta. Valmis risotto on hieman "vetistä". Rouhi sekaan mustapippuria. Lopuksi ripottele parmesaanijuustoa sekaan.


Lopuksi vielä kuva pienestä kokkikaveristani, tästä tytöstä tulee kyllä kokkaaja, niin tykkää seurailla kun äiti tekee ruokaa: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore