14.5.2012

Minttukrokanttisuklaakakku

Ensimmäisen äitienpäivän kunniaksi tein suklaakakkua. Tämän alunperin piti olla mutakakku, mutta unohdin kakun uuniin 5minuutiksi liian pitkää niin siitä tuli suklaakakku! Mutta se ei haittaa, sisältä kakku on ihanan pehmeä olematta kuitenkaan kuiva! Eli jos haluat tehdä mutakakun pidä kakkua uunissa 5 minuuttia vähemmän aikaa.

150g Maraboun minttukrokanttisuklaata
150g voita/margariinia
1½dl vehnäjauhoja
½dl Vanhouten kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljavodkaa (tai vaniljauutetta)
1/4 tl suolaa
4 munaa
2½dl sokeria

1) Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sulata liedellä samalla voi/margariini. Sekoita suklaa ja vaniljavodka voisulaan ja ota  levyltä.
2) Sekoita kuivat aineet keskenään. Valmista taikina vaahdottamalla sokeri ja munat kovaksi vaahdoksi. Sihtaa jauhoja lävikön läpi taikinaan vuorotellen voi-suklaaseoksen kanssa. Sekoita varovasti aineet keskenään.
3) Kaada taikina vuokaan, voit käyttää joko irtopohjavuokaa tai kakkuvuokaa jonka olet esim. voilla voidellut.
4) Laita kakku uuniin 200 asteeseen alimmalle tasolle 15-20 minuutiksi.

Sopii ihanasti vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore