Selailin tuossa keittokirjojani ja saimme viimevuonna häälahjaksi Kreikka keittokirjan, sen innostamana aloinkin kokeilemaan Moussakaa kotona. Ohje on variaatiota keittokirjasta ja netistä.
1 munakoiso
3 isoa rosamunda perunaa
1prk kuorittuja tomaatteja
½prk tomaattimurskaa
300g jauhelihaa (perinteisesti lampaanjauhelihaa, mutta nautakin käy)
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
Öljyä
Mustapippuria
Suolaa
Oreganoa
1 lihaliemikuutio
Juustokastike:
170g juustoraastetta
3rkl vehnäjauhoja
4dl maitoa
1dl Maustamatonta jugurttia
n. 75g voita
Aloita munakoisoista ja perunoista. Kuori perunat. Leikkaa perunat ja munakoisot n. 1cm paksuisiksi siivuiksi. Laita uunipellille ja pirskottele päälle öljyä ja suolaa. Paista uunissa 150asteessa (kiertoilmalla) 15min TAI 175 astetta tasalämmöllä (itse käytin kiertoilmaa joten sain kummatkin pellit yhtäaikaa uuniin).
Kuori sipuli ja valkosipuli. Silppua pieneksi ja laita kuullottumaan kuumalle pannulle jossa on öljyä. Paista jauheliha puolikypsäksi. Kaada sekaan kuoritut tomaatit (joiden rakenteen rikot) ja tomaattimurska. Muserra sekaan lihaliemikuutio sekä mausteet. Anna porista n. 15min.
Juustokastike:
Sulata voi kattilassa. Lisää sekaan jauhot ja anna hieman ruskistua. Kun jauhot ovat ruskeita ota vispilä ja kaada 4dl maitoa ja 1dl jugurttia sekaan, sekoita hyvin. Anna seoksen paksuuntua kokoajan sekoittaen. Loppuvaiheessa lisää juustoa, mutta jätä raastetta vielä hieman loppua varten.
Kasaaminen:
Lado vuoan pohjalle perunoita ja munakoisoja. Kaada päälle puolet jauhelihaseoksesta. Lado seoksen päälle taas perunoita ja munakoisoja. Kaada päälle loput jauhelihasta. Lado vielä yksi kerros munakoisoja ja perunoita. Kaada päälle juustokastike ja painele lusikalla niin, että sitä valuisi pohjalle asti. Ripottele päälle loput juustot.
Paista 180 asteessa n. 30-40min.
Tarjoillaan kreikkalaisen salaatin kera.
12.8.2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti