16.11.2011

Jänistä kermakastikkeella

Isänpäivänä tein miehelleni hänen itse ampumaa jänistä. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun itse kokkaan jänistä, uskallan kyllä toistekin tehdä sillä varsin makoinen kastike tuli!

½ jänis
2dl kermaa
n. ½dl vettä
n.1dl maitoa
2 laakerinlehteä
Timjamia
Mustapippuria
suolaa
Silavaa

Poista kalvot lihasta. Laita valurautapadan pohjalle (tai pannulle) silavaa ja nokare voita, paista jänikseen rusehtava pinta ja tämän jälkeen hiero pintaan silavaa, mustapippuria, suolaa ja timjamia. Kaada padan pohjalle kiehuvaa vettä ja kuumaa maitoa. Laita joukkoon kaksi laakerinlehteä. Sujauta pata uuniin 200 asteeseen n. 2 tunniksi.

1h kohdalla ota pata uunista, käännä jänispalat ja sekoita lientä. Lorauta sekaan 2dl kermaa ja n. ½tl suolaa sitten takaisin uuniin vielä n. tunniksi.

Kun jänikset ovat valmiita erottele lihat luista ja paloittele pieniksi paloiksi. Erota liemi erilliseen kattilaan ja suurusta Maizena suurusteella (tai veteen sekoitetulla jauholla). Laita lihapalat suurustettuun kastikkeeseen. Lisää soijaa/suolaa jos kaipaa suolaisuutta.

Tarjoillaan pottumuussin ja karpalo- sekä puolukkahillon kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore