Olen monesti miettinyt, että pitäisi testata kauppoihin tullutta steviasta tehtyä sokeria leivonnaisiin. Stevia sokerihan sisältää puolet vähemmän kaloreita kuin normaali sokeri! Ajattelin kokeilla tätä sokeria ihan yksinkertaiseen kääretorttuun. Eroa normaalin sokerin ja stevian välillä ei huomaa, maku ja vaahdon koostumus olivat minusta ihan samanlaiset. Minä voin suositella ainakin tämän perusteella ihan rohkeasti testaamaan stevia sokeria leivonnaisiin!
Stevia sokeria siis käytetään ihan normaalin sokerin tapaan, määrät ovat samat.
Tässä kuitenkin tämän kääretortun ohje, tälläkertaa en panostanut täytteeseen kun kyseessä oli enemmänkin sokerin testaus.
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1½ dl Stevia sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täytteeseen appelisiinimarmeladia
1) Mittaa pieneen kulhoon jauhot ja sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä leivinjauho.
2) Mittaa isompaan kulhoon sokeri sekä riko huoneenlämpöiset kananmunat. (Huoneenlämpöisenä kananmunat vaahtoutuvat paremmin. Jos käytät jääkaappikylmiä munia pidä niitä hetki lämpimässä vedessä).
3) Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Testaa vaahdon kovuus piirtämällä kahdeksikko lastalla, jos se jää hetkeksi on vaahto valmista,
4) Nostele joukkoon varovasti lastalla jauhot jotka kaadetaan hiljakseen siivilän läpi.
5) Kaada seos uunipellille ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 8min.
6) Kun pohja on valmis kumoa se sokeroidun voipaperin päälle ja irroita leivinpaperi pohjasta. Lisää täytteet ja rullaa, anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
29.11.2012
Stevia sokerista tehty appelsiinikääretorttu
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti