8.3.2010

Mansikkaleivokset

Isän tulevien synttäreiden kunniaksi päätintehdä etukäteiskakun kun itse synttäripäivänä en moista voi olla tekemässä. Päätin testata ihan uudenlaista kakkua ja osoittautua erittäin hyväksi, jopa "ei makeista" pitävä mieheni totesi että ompas vain hyvää! Hyvän tästä varmasti teki myöskin pieni unohdus, eli unohdin täytteestä 1dl sokeria joten tämä ei ollut edes makea!
Ohje siis:

Kääretorttupohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl jauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2rkl perunajauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (niin että pystyy kasin piirtämään ja se pysyy), sekoita varovasti joukkoon jauhot johon olet sekoittanut muut kuivat aineet.

Täyte:
2dl vispikermaa
2,5dl (tätä meni kyllä vähemmän) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1prk rahkaa
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
mansikkamarmeladia

Laita liivatelehdet kylmään vesitilkkaan ja anna olla 5min. 5min jälkeen kuumenna vesitilkka niin, että lehdet sulavat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vaniljakastike vaahdoksi, yhdistä keskenään kermavaahto ja rahka tämän jälkeen vaniljavaahto sekaan. Lisää vaniljasokeri ja maista maku, voit lisätä vaniljasokeria tai oikeaa sokeria jos tuntuu liian kirpeältä. Kaada liivateseos joukkoon ja anna olla hetki kylmässä.

Leikkaa kääretorttupohja puoliksi ja aseta toinen puoli tarjottimelle niin että paistopuoli tulee ylöspäin. Levitä pohjan päälle mansikkamarmeladia ja täyte. Kumoa toinen puoli pohjasta niin että paistopuoli tulee alaspäin. Levitä kakun päälle mansikkamarmeladia ja paljon mansikoita. Kiilteen voi tehdä sokerista ja liivatelehdistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore