5.7.2011

Mansikka-rahkakakku

Tämä on aika samantyylinen mitä aikaisemminkin olen kirjoittanut, mutta jotain uutta tässä kuitenkin oli.

Helteiden vuoksi emme halunneet alkaa lämmittämään asuntoa entisestään, joten (hävettä myöntää) käytin  valmista kakkupohjaa tässä pohjana. Jos ei alkaisi laiskaksi niin tässä olisi kääretortupohjaan ohje, jota olisin käyttänyt:
1 lasi kananmunia (n.3kpl)
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria


Laita uuni lämpiään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto on kovaa sekoita joukkoon jauhot ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada seos uunipellille leivinaperin päälle ja paista uunissa keskitasolla n.8min.

Täyte:
Tuoreita mansikoita
Mansikkamarmeladia
2dl kuohukermaa
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1prk rahkaa
3rkl vaniljavodkaa TAI ½ vaniljatangon siemenet + 1tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Leikkaa valmiista kakkupohjasta irtopohjavuoan muotoinen palanen ja laita se päälypuoli ylöspäin kakun poohjalle. (Voit vuorata pohjan voipapaperilla, näin saat helposti irtopohjavuoan pohjan irti). Sivele pinnalle kunnon kerros mansikkamarmeladia. Leikkaa pohjalle mansikoista siivuja.

Tee täyte.
Laita liivatelehdet kylmään vesitilkkaan ja anna olla 5min.

Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi, yhdistä keskenään kermavaahto ja rahka, lisää tämän jälkeen vaniljavaahto sekaan. Lisää vanilja ja maista maku, voit lisätä vaniljasokeria tai oikeaa sokeria jos tuntuu liian kirpeältä, mutta kannattaa muistaa että pohjass aon marmeladia sekä itse pohjakin on makea. Sulata kattilassa liivatelehdet joko tilkkaan vettä tai kermaa. Kaada liivateseos joukkoon ja kumoa seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään puoli päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore