4.7.2011

Valkosuklainen raparperirahkakakku

Tein mieheni valmistujaisiin raparperirahkakakun, tämä oli mielestäni paljon parempi kuin aikaisempi versio mitä kokeilin.

200g Kaurakeksejä
80g voita

8 pitkää vartta raparperia
3rkl sokeria
½prk Sunnuntai vaniljarahkaa
1prk maustamatonta rahkaa
1prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 levy valkosuklaata
½prk kermaa
3tl vaniljasokeria
1tl sitruunamehua
6 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään sulatettu voi ja murskatut keksit. Painele irtopohjavuoan pohjalle keksivoi seos tasaisesti ja laita jääkaappiin.

Kuori raparperit ja keitä niitä sokerivedessä kunnes ovat pehmeitä. Valuta ylimääräinen vesi pois.

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Vaahdota vaniljakastike, lisää sekaan rahkat, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sulata suklaa kerman sekaan, kun suklaa on sulanut valuta ylimääräinen vesi liivatelehdistä pois ja sulata ne sekaan. Sekoita seos muiden ainesten joukkoon. Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä kaapissa ainakin puoli päivää.

Kuten kuvasta huomaa, unohdin että edellisenä iltana ei kannata koristella jos meinaa käyttää sokerimassasta tehtyjä koristeita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore