3.7.2011

Rapaperijuustokakku

Tämän alkuperäinen resepti on Kinuskikissan blogista. Tästä versiosta raparperikakusta en oikein tykännyt, pohja oli kova sekä täytteestä jäi huono jälkimaku, tosin muut tykkäsivät joten eiköhän se ole sitten tärkein. Tuskin kuitenkaan tulen tekemään uudelleen ainakaan tällä pohjalla.

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
1tl vaniljauutetta TAI 1tl vaniljasokeria

Täyte:
8 pitkää vartta raparperiä
2 rkl perunajauhoja
125 g voita tai margariinia
½ dl sokeria


6 liivatelehteä
2.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1rkl vaniljauutetta/vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, jätä paperi kokonaiseksi jotta se suojaa uunia.

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja suola. Nypi voi sekaan. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle.

Kuori raparperit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi taikinan päälle. Karamellisoi sokeri: keitä sokeria ja voita niin kauan kunnes seos on karamellisoitunut. Kaada sokeriseos raparperien päälle. Paista kakkua uunissa keskitasolla 200 asteessa n. 30min.

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Vatkaa vaahdoksi valkuaiset ja vaniljakastike. Yhdistä ne keskenään. Lisää joukkoon tuorejuusto. Kaada sekaan vaniljauutetta tai käytä tuoreen vaniljatangon siemeniä ja vaniljasokeria. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kermaan ja sekoita joukkoon.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä ainakin puoli päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore