Lasagne on ruoka mistä on varmasti yhtä monta versioita kuin on kokkeja, tässä oma versioni. Itse tein vähän isomman version kerralla ja toisaalta tykkään, että täytettä on paljon ettei välit ole liian tiiviitä.
1pkt lasagnelevyjä
Jauhelihakastike:
1 kg Naudan jauhelihaa
3 tomaattia
2 prk tomaattipyrettä
1 prk tomaattimurskaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
½ kesäkurpitsa
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
oreganoa
Chilijauhetta
1) Kuori kesäkurpitsa ja sipulit. Pilko ne kuutioiksi.
2) Paista kesäkurpitsat ja sipulit pannulla jauhelihan kanssa. Jos ei ole käytössä isoa pannua niin paista kahdessa erässä.
3) Kuutioi tomaatit.
4) Kun jauheliha on kypsä sekoita keskenään tomaatit, tomaattipyre, tomaattimurska ja laita lihaliemikuutio sulamaan joukkoon. Mausta maun mukaan.
5) Anna seoksen hiljakseen porista kannen alla sen aikaa kun valmistat valkokastikkeen.
Valkokastike:
500 g voimakasta juustoraastetta (Emmental)
50 g voita
2 rkl jauhoja
1.5 tl muskottipähkinärouhetta
2 dl kermaa
2 dl Valio mustapekkakermaa
maitoa tarvittaessa
suolaa
mustapippuria
1) Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot, älä paista ja lisää tarvittaessa voita jos jauhot ovat kuivana.
2) Kaada kermat jauhoseoksen joukkoon, kannattaa käyttää vispilää jotta ei tule paakkuja. Jos seos näyttää turhan paksulta lisää maitoa (mutta huomaa, että lasagnen valkokastikkeen tulee olla paksuhkoa).
3) Lisää joukkoon juustoraastetta, mutta jätä osa kuitenkin lasagnen päälle. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
Kokoa lasagne:
1) Laita lasagnevuoan pohjalle ensin valkokastiketta jonka jälkeen jauhelihakastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä.
2) Aloita seuraava kerros valkokastikkeella jonka päälle laita jauhelihakastiketta. Jatka näin niin monta kerrosta kuin teet, mutta laita täytettä reilusti väliin.
3) Päällimmäinen kerros on ensin valkokastike ja sitten jauhelihakastiketta. Lasagnen päälle sirotellaan vielä loput juustoraasteesta.
4) Paista uunissa 200 asteessa n. 45min. Ennen tarjoilua anna vetäytyä n. 15min.
Kuvaa valitettavasti tästä ruoasta en kerinnyt nappaamaan ennenkuin herkku meni parempiin suihin :)
2.9.2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti