9.8.2012

Keittiöjakkaran uusi elämä

Koska kyseessä tosiaan ei ole täysin ruokablogi niin välistä sitten remointointi / uudistamisjuttua. 

Vanha, kulunut ja maalitahrainen pyökin värinen keittiöjakkara oli kaatopaikkauhan alla. "Joko tuo lähtee kaatopaikalle tai sitten sille on pakko tehdä jotain" oli ajatuksena. Onneksi tuoli ei päätynyt kaatopaikalle suoraan, sillä olen todella tyytyväinen lopputulokseen!

Tuolista lähti kaikki kolme askelmaa irti joten oli helppo hioa ja vahata se.

Aluksi tosiaan lakkapinta piti saada hiottua todella hyvin pois. Tämä tuli testattua, sillä ensimmäisen kerroksen vahaa laitoin hieman huonosti hiotulle pinnalle ja uusiksi meni! Lopulta käytin viimeistelyyn 240 vahvuista hiontapaperia, kovin homma tuo oli mutta kyllä se kannatti.

Vahaamiseen käytettiin Osmo Color:n läpikuultavaa puuvahaa väriltään konjakki. En halunnut peittää puupintaa, joten tässä jäi mukavasti näkyviin puun kuvio. Käsittelykertoja tarvittiin kaksi. Työvälineenä käytettiin vanhaa sukkaa, sillä levitetiin ja tunnin päästä kevyesti hiottiin ylimääräinen vaha pois. Toisen kerroksen jälkeen seuraavana päivänä vielä vanhalla t-paidalla hiottiin pinta sileäksi.  Metalliosat käsiteltiin patterispraymaalilla väriltään valkoinen.

 Tässä näkyy hieman tarkemmin jälki sekä väri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore