23.8.2012

Kesäkurpitsamoussaka

Tein kesän alussa pihalle kasvimaan ja laitoin kesäkurpitsaa kasvamaan, nyt alkaa olla aika korjata sato talteen ja keksiä ruokia tästä ihanasta vihanneksesta. Tämä jättiläinen päätyi Moussakkaan ja itse voisin todeta, että tykkään enemmän tästä versiosta kuin perinteisestä!


300 g jauhelihaa
1 iso kesäkurpitsa
2 porkkanaa
7 perunaa
2 isoa sipulia
1 prk tomaattipyreetä
1 prk kuorittuja tomaatteja (tai 4 itse kuorittua)
Mustia viipaloituja oliiveja
Mustapippuria
Suolaa
Juustokastike:
150 g Juustoraastetta
100 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
2.5 dl  Valio Mustapekka ruokakermaa

1. Aloita kuorimalla ja siivuttamalla kesäkurpitsa. Tee kesäkurpitsasta ohuita siivuja. Paista kesäkurpitsapalasia hieman öljyssä pannulla. Mausta suolalla.
2. Kuori perunat ja porkkana. Tee perunoista suikaleita ja leikkaa porkkana pieniksi paloiksi.
3. Kuori sipuli ja leikkaa kuutioiksi. Paista sipulit jauhelihan kanssa.
4. Mausta paistettu jauheliha mustapippurilla ja suolalla. Lisää sekaan tomaattipyre, kuoritut tomaatit sekä n. 2tl mustia oliiveja. Ota pannu liedeltä ja anna maustua hetki.
5. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot (älä ruskista). Kun jauhot ovat sekoittuneet lisää joukkoon kermat ja juusto. Mausta hieman mustapippurilla.

6. Aloita kokoaminen. Laita uunivuoan pohjalle kesäkurpitsaviipaleita, päälle asettele peruna-porkkanaseoksesta puolet. Kaada päälle puolet jauheliha-tomaattiseoksesta ja tämän päälle puolet juustokastikkeesta. Tämän jälkeen tee uusi kesäkurpitsakerros jonka päälle loput peruna-porkkanaseoksesta, sitten jauhelihakastike ja lopuksi juustokastike. Sekoita lastalla kerroksia hieman sekaisin. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja mustia oliiveja.
7. Paista uunissa 200 asteessa n. 60min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore