1.8.2012

Mammalomalaisen mustikkapiirakka

Kun on pieni taapero kokkiapulaisena talossa niin kaikki leivottava joka valmistuu nopeasti on minun suosiossa, siitä piirakan nimi. Tämä piirakka valmistuu nopeasti, eikä turhia vatkailuja tarvita.

 

Pohja:
7dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
2dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
2tl soodaa
5dl luonnonjugurttia
1.5dl siirappia
200g margariinia

Pinnalle:
Mustikoita
1½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3dl kaurahiutaleita
100g voita

1) Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Tee pohja. Yhdistä kaikki kuivat aineet.
2) Sulata rasva ja sekoita joukkoon luonnonjugurtti ja siirappi.
3) Kaada voiseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin
4) Muotoile taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja kaada päälle mustikat.

5) Tee muruseos pinnalle sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Itse sekoitin ihan käsin sillä voi ei saa olla sulaa vaan pehmeää.
 
6) Paista 200 asteessa keskitasolla n. 25min. Uunista oton jälkeen voi päälle sihdata hieman tomusokeria.

Tarjoillaan vaniljajäätelön/vaniljakastikkeen kera.

Kuva ennen uuniin menoa:
Kuva uunista tulon jälkeen:

2 kommenttia:

  1. Aika herkullisen näköinen ja ihana tuo sun apukokkis!

    VastaaPoista
  2. Tuosta muuten tulikin herkullista vaikka itse teinkin :) Ja mikä parasta, siinä on paljon kauraa joten eikös se sillon ole vähän terveellisempiki ja sitä saa syä enemmän???:D

    VastaaPoista

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore