19.8.2012

Intialaistyylinen kanawokki

Intialaistyylisten ruokien teema senku jatkuu. Tämä oikeastaan on lähtöisin siitä, kun kävin mieheni kanssa syömässä Oulussa eräässä Intialaisessa ravintolassa ja ostimme sieltä tätä Mr Naga chilimausteseosta ja nyt sitä pitää kokeilla kuinka hyvin se sopii ruokiin. Tämä on ensimmäinen valmis chilimausteöljy josta pidän, se ei maistu etikalle sekä maku (ja haju) on todella intialaistyylinen.

500 g Broilerin ohutleikkeitä (tai broilerisuikaleita)
1 kesäkurpitsa
3 sipulia
4 porkkanaa
1 kukkakaali
1/4 kaali
2 valkosipulia
1 prk kookosmaitoa
Marinadi:
Currya
n. 1 tl Meira intialainen mausteseos
n. 3/4 tl Mr Naga Intialainen chilimauste
n. 1 tl Pirkka punainen currytahna
Soijakastiketta
Sweet chili kastiketta

Paista broilerin ohutleikkeet pannnulla puolikypsiksi. Leikkaa broilerit pieniksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon. Sekoita kulhossa broilereihin marinadin ainekset. Huom: Marinadin määrät ovat todellakin noin määriä sillä toiset tykkää tulisemmasta ja toiset eivät niin, suosittelen maistamaan marinadia ja se saa olla tulinen sillä tulisuus miedontuu kun sekaan tulee kookosmaito ja kasvikset. Anna maustua vähintään sen aikaa kun silppuat kasvikset ja wokkaat niitä hieman. Parasta olisi, että liha saisi marinoitua ½ päivää.

Leikkaa kasvikset isoiksi paloiksi (leikkaa porkkana kuitenkin ohuemmaksi kuin muut sillä sen kypsymisaika on pitempi) ja wokkaa niitä hieman öljyssä. Kun kasvikset ovat hieman wokkautuneet sekoita joukkoon broileri. Kaada joukkoon kookosmaito ja anna porista n. 20min miedolla lämmöllä (älä kiehuta!).

Tarjoillaan Basmatiriisin ja pizzasalaatin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore