10.12.2012

Kalapihvit

Itse en ole mikään suuri kalapuikkojen tai -pullien ystävä, mutta mieheni pyysi, että tekisin itse joten tulipas testattua. Tulihan näistä huomattavasti parempia kuin pakasteessa olevat, mutta tuli myös huomattua ettei ole suuresti väliä tekeekö pihvit/pullat ahvenesta, kuhasta vai ihan pakasteseidistä joten ei kannata mitään kovin arvokasta kalaa näihin tuhlata.

300 g vaaleaa kalaa (seiti, kuha, ahven...)
1.5 dl korppujauhoja
100 g kermaviiliä
½ dl maustamatonta jugurttia
1 kananmuna
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
tuoretta tilliä
sitruunapippuria
valkopippuria
suolaa
paprikajauhetta
voita
Leivitykseen:
2 kananmunaa
vehnäjauhoja
korppujauhoja

1) Kuori ja pilko sipuli, kuullota se voissa.
2) Laita blenderiin kaikki muut ainekset ja mausteet keskenään, mutta jätä kananmuna vielä pois.
3) Jauha seos tasaiseksi ja lisää joukkoon lopulta kananmuna.
4) Paista koepaistospala pannulla, maista ja lisää mausteita jos tarvis.
5) Laita yhteen astiaan vehnäjauhot, yhteen korppujauhot ja yhteen riko kaksi kananmunaa ja sekoita koostumus rikki.
6) Pyörittele taikinasta märillä käsillä pihvit, kasta ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopulta korppujauhoissa. Paista pannulla voissa kummaltakin puolelta kauniin rusehtavaksi

Tarjoillaan pottumuussin ja lopusta kermaviilistä tehdyn kastikkeen kera (kermaviiliä, tuoretta tilliä, sitruunamehua, 1tl sinappia, ripaus suolaa, pippuria ja valkopippuria).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore