1.1.2013

Tiramisua ja muita jouluruokia

Jouluna tuli herkuteltua oikein kunnolla ja yksi onnistuneimmistä herkuista oli tiramisu. Disaronna liköörin haju ei ole minun mieleen, joten sitä ei tullut laitettua kuin max pari ruokalusikkaa, mutta jokainen käyttäköön oman maun mukaan :)

1 dl sokeria
4 munankeltuaista
4 valkuaista
750 g mascarponejuustoa
tiramisukeksejä (Savoiardi keksejä, myös kissankielikekseiksi kutsuttu)
3 dl vahvaa kahvia
Disaronna-likööriä
Vanhouten kaakaojauhetta

1) Valmista kahvi ja terästä se Disaronnalla.
2) Kostuta keksiä hieman kahvi-disaronnaliemessä. Laita vuoan pohjalle paksu kerros kahvilla kostutettuja keksejä.
3) Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi
4) Vaahdota sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi.
5) Sekoita juusto keltuaisvaahtoon ja lisää lopuksi valkuaisvaahto.
6) Lisää joukkoon vielä loput kahvi-Disaronna seoksesta.
7) Kaada seos keksikerroksen päälle. Jäähdytä päivä. Juuri ennen tarjoilua sihtaa kaakaojauhetta koristeeksi.

Jouluruokana meillä oli perinteiset laatikot, kinkkua, poronkäristys ja salaatit. Alkupalana oli graavilohi piparjuurijuustolla. Laatikoiden ohje onkin jo postattu tänne, tosin tälläkertaa käytin valmista lanttu- ja porkkanasosetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore