Sain tehdä lahjaksi kakun ja näin joulun alla on mukava tehdä suklaasta leivonnaisia. Tästä kakusta tuli kyllä maukas, jokaisen kerroksen maut yhdistyvät mukavasti. Sen verran opin kuitenkin, että Pandan tumma suklaa sisältää liian vähän suklaata värjätäkseen kerroksen tarpeeksi tummaksi, joten panosta tumman suklaan laatuun tätä tehdessä!
Digestive keksejä
voita
8 dl kermaa
600 g Philadelphia tuorejuustoa
Stevia sokeria
1 dl Maustamatonta jugurttia
8 kpl liivatelehtiä
130 g tummaa suklaata
130 g Maitosuklaata
130 g valkosuklaata
Vaniljaoskeria
Pohja:
1) Murskaa keksit tehosekoittimessa
2) Sulata voita n. 150g ja sekoita se keksimurun sekaan
3) Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista
Täyte:
1) Vaahdota 6dl kermaa, mausta kerma vaniljasokerilla.
2) Lisää vaahdon sekaan tuorejuustot. Jaa seos kolmeen eri kulhoon tasaisesti.
3) Laita 3kpl liivatelehtiä likoaan kylmään veteen
4) Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa
5) Kun liivatelehdet ovat lionneet 5min mittaa kattilaan 0.6dl kermaa ja sulata liivatelehdet kerman sekaan.
6) Lisää suklaa ja liivateseos kerma-tuorejuustoseokseen. Maista maku ja lisää sokeria jos kaipaa makeutta
7) Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään 20minuutiksi ja valmista sillävälin seuraava kerros.
8) Tee maitosuklaakerros noudattamalla kohtia 3-7
9) Tee lopuksi valkosuklaakerros noudattamalla kohtia 3-7, mutta lisää joukkoon myös 1dl maustamatonta jugurttia.
Lopuksi laita kakku jääkaappiin hyytymään ja maustumaan päiväksi.
Itse koristelin kakun sihtaamalla kaakaojauhetta jonka päälle laitoin sokerimassasta tehtyjä kukkia ja reunalle suklaareunuksen.
1.12.2012
Kolmen suklaan juustokakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti