29.3.2011

Kinkku-sinihomejuustovoileipäkakku

Suolaisia leivonnaisia juhliin. Tein kaksi voileipäkakkua isän 50v juhliin, jotka tuntuivat kyllä ihan maittavan.

1.5pkt vehnäpaahtoleipää

Kinkkutäyte:
1pkt palvikinkkua
1 paprika
½ purjo
2rkl sinappia
1 Viola chili-paprikatuorejuusto
1 Creme Bonjour maustamaton tuorejuusto
150g Ranskankermaa
nippu persiljaa
Rouhaisu mustapippuria

Raasta paprika raastinrauadalla ihan hienoksi. Silppua kinkku pieniksi paloiksi. Sekoita kinkku ja paprika keskenään. Silppua purjo ja nippu persiljaa joukkoon. Lisää sinappi, tuorejuustot ja ranskankerma, sekoita hyvin. Maista maku ja laita kaappiin odottamaan toisen täytteen valmistusta.

Sinihomejuustotäyte
1pussi (150g) sinihomejuustorouhetta
1tölkki ananasmurskaa
nippu persiljaa
½ paprika
2 Creme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1tl sitruunapippuria

Silppua purjo ja persilja pieneksi. Valuta ananaksesta liemi pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin.

Aloita kakun kokoaminen. Leikkaa leivistä reunat irti. Laita pohjalle kaksi leipäpalasta vierekkäin niin pitkästi kuin pystyy. Kostuta maidolla. Laita tasaisesti kinkkutäytettä. Kerroksen päälle laitetaan taas leipiä ja kostutetaan maidolla. Tämän jälkeen laita kaikki sinihomejuustotäytteestä, lado leipiä päälle ja kostuta. Vielä kerros kinkkutäytettä ja leipiä päälle, muista kostuttaa myös ylin kerros. Peitä hyvin kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan n. päiväksi.

Päällinen:
1putkilo voileipäpikkelssiä
1 maustamaton tuorejuusto

Sekoita voileipäpikkelssi ja tuorejuusto keskenään. Sivele nätisti ja tasaisesti kakun päälle. Koristele pippurikinkulla, tomaattiruusuilla ja herneenversoilla.

Tomaattiruusut:
Käytä kovia tomaatteeja. Leikkaa kanta irti ja kuorimaveitsellä leikkaa tomaatin kuori irti , ei haittaa vaikka katkeaisi välistä. Ota kuori ja pyöristä se kauniisti ruusumaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore