29.3.2011

Vanilja-rahkakakku

Meillä vietettiin perjantaina isäni 50v juhlia. Lupasin tehdä hieman makeaa ja suolaista syötävää tarjottavaksi.
Yksi kakuista joka omasta mielestäni onnistui parhaiten oli vanilja-rahkakakku. Normaalistihan tähän olisi valittu keksipohja, mutta päädyin kakkupohjaan ihan vaihtelun vuoksi ja koska sankari ei tykkää keksipohjista :)

Kääretorttupohja:
1 lasi kananmunia (n.3kpl)
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

TAI tämän voi tehdä myös hieman tarkemmallakin ohjeella (itse käytän yleensä aina pientä lasia mittaamiseen). Ohje on sama, munat ja sokeri sekaisin, sitä ennen kuivat aineet sekasin keskenään ja nostellaan kovaan muna-sokeriseokseen.

4 munaa
1,5dl sokeria
1dl jauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2rkl perunajauhoja
Lopuksi mansikkamarmeladia

Laita uuni lämpiään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto on kovaa sekoita joukkoon jauhot ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada seos uunipellille leivinaperin päälle ja paista uunissa keskitasolla n.8min.

Leikkaa valmiista kakkupohjasta irtopohjavuoan muotoinen palanen ja laita se päälypuoli ylöspäin kakun poohjalle. (Voit vuorata pohjan voipapaperilla, näin saat helposti irtopohjavuoan pohjan irti). Sivele pinnalle kunnon kerros mansikkamarmeladia.


Vanilja-rahkatäyte:


2dl vispikermaa
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1prk rahkaa
2tl vaniljasokeria / vaniljavodkaa n. 3rkl
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään vesitilkkaan ja anna olla 5min. 5min jälkeen kuumenna vesitilkka niin, että lehdet sulavat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vaniljakastike vaahdoksi, yhdistä keskenään kermavaahto ja rahka, lisää tämän jälkeen vaniljavaahto sekaan. Lisää vaniljasokeri ja maista maku, voit lisätä vaniljasokeria tai oikeaa sokeria jos tuntuu liian kirpeältä, mutta kannattaa muistaa että pohjass aon marmeladia sekä itse pohjakin on makea. Kaada liivateseos joukkoon ja kumoa seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään puoli päivää.

Päällinen (Tee tämä vasta kun kakku on hyytynyt. huom! vaatii myös oman aikansa jähmettyä!:
Mansikoita
2kpl Liivatelehtiä

Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Anna liivatelehtien liota n.5min kylmässä vedessä jonka jälkeen sulata ne kuumaan mansikkamehuun. Sekoita liivateseos mansikoihin ja kaada seos kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore