13.4.2011

Marjakiisseliä vaniljavaahdolla

Löysin pakkasesta kaupasta ostamiani marjoja pari pussia, Kuningatar ja joku sekalaiset marjat. Ne ovat jo jonku aikaa siellä oleskelleet joten tuomio oli joko niistä tehdään jotain tai roskiin. Tällaiset kaupan pakastemarjat on hyvä keittää, vaikka niistä lähteekin kaikki vitamiinit pois mutta häipyy kaikki huonotkin asiat, yleensä kun eivät suomalaisia ole. Muutenkin tämä oli aika jämäkiisseli, sekaan lähti myös kaikkien mehujen jämät, joten itse en lisännyt yhtään sokeria tähän.

1l vettä (tai vettä + mehua)
2 pussia marjoja (punaviinimarja, mansikka, mustikka, vadelma jne..)
5rkl perunajauhoja
sokeria maun mukaan (jos ei käytä sokeroituja mehuja)

Keitä vesi mehu kiuhuvaksi ja lisää siihen marjat, anna kiehahtaa. Sekoita lasissa perunajauhot veteen ja kaada ohuena vanana kiisseliin, sekoita kokoajan hyvin ettei jankkiinnu. Nosta liedeltä ja kaada astiaan. Ripottele päälle ihan vähän sokeria jotta ei tule kovin paksua kerrosta "kantta".

Vaniljavaahoon käytin ihan Floran vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

Tämä on todella hyvää kun tarjoilee kiisselin lämpimänä, seuraavana päivänäkin on hyvä hieman lämmittää kiisseliä niin maistuu vielä paremmalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore