26.4.2011

Mustikkarahka-valkosuklaakakku

Tämä oli se versio josta minäkin pidin paljon enemmän. Pohjana olisi oikein hyvin voinut käyttää keksejä (Digestive), mutta jopa itsekin olen mieltynyt enemmän tähän kakkupohjapohjaan.

Pohja:
3kananmunaa
3dl jauhoja
2dl sokeria
1.5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Täyte:
3dl mustikoita
1prk rahkaa
3.5dl kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata
6 liivatelehteä


Tee ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä ne muna-sokerivaahtoon varovaisesti. Kumoa Taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 10min.

Leikkaa kakkutaikinasta irtopohjavuoan muotoinen pohja ja kumoa kakkupohja yläpuoli alaspäin pohjalle.

Tee täyte. Kuohuta 2.5dl kerma. Lisää kerman sekaan 1tl vaniljasokeria (tai itse käytin kylläkin vaniljavodkaa jonka olin itse tehnyt) ja rahka. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kaada kattilaan n. ½dl kermaa ja sulata valkosuklaata n. 3/4 levyä. Kun suklaa on sulanut purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne joukkoon. Kaada Rahkaseoksen sekaan ja sekoita hyvin. Ripottele kakkupohjan päälle mustikat ja n.2rkl sokeria. Kaada seos mustikoiden päälle ja pistä jääkaappiin jähmettyyn TAI pakkaseen pariksi tuntia jonka jälkeen ota se jääkaappiin. Pintaan sai nätin kuvion kun kastoi mustikkaliemessä lusikkaa ja sillä sekoitti pintakerrosta taikinasta.
Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä, mutta kyllä samana iltanakin kakku maistui :)

2 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! :)

    VastaaPoista
  2. Tämä kyllä oli hyvää ja se mistä itse tykkäsin oli ettei ollu makeaa!

    VastaaPoista

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore