23.7.2012

Mansikkakakku

Tyttöni 1v synttärikakuksi tein kunnon mansikkakakun. Suosittelen käyttämään tuoreita mansikoita myös väliin, kyllä sen maussa huomaa!

8 munan Kakkupohja
Itse käytin mittana lasia
8kpl (1.5 lasia) kananmunia
1.5 lasi sokeria
1.5 lasi vehnäjauhoja
1.5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Korppujauhota ensin kakkuvuoka ja laita se jääkaappiin odottamaan. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto on kovaa sekoita joukkoon jauhot ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista uunissa keskitasolla n.tunti (kokeile kypsyyttä hammastikulla). Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä rauhassa.


Täyte1:
Paljon mansikoita
1prk rahkaa
2.5dl Flora Vanillaa
3 liivatelehteä

1) Laita liivatelehdet likoaan kylmään veteen
2) Vaahdota Flora Vanilla, sekoita joukkoon rahka ja hieman vaniljasokeria. Soseuta mansikat  sauvasekoittimella. Sekoita kaikki keskenään.
3) Sulata liivatelehdet pieneen vesitilkkaan ja kaada seoksen sekaan.
4) Laita jääkaappiin seoksen jähmettymään (seos ei kuitenkaan saa jähmettyä täysin, vain sen verran että sen levitys kakun päälle onnistuu)

Täyte2:
Paljon mansikoita
Flora Vanillaa

Vaahdota Flora vanilla. Viipaloi paljon mansikoita sekaan ja sekoita hyvin keskenään.

Kakun täyttäminen:
Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen (eli kahteen osaan) sahalaitaisella veitsellä. Kostusta alin kerros maito-vaniljasokeriseoksella. Kaavi ensimmäiseen väliin Täyte2 ja laita välikerros päälle. Kostusta välikerros ja täytä seuraava väli Täyte1:llä. Laita hattukerros päälle, kostuta ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristellaan mieluiten seuraavana päivänä kun kakku on kostunut. Itse koristelin mansikoilla, kermavaahdolla sekä reunoille tuli suklaaristikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore