Tämä on hyvä jämäsalaatti varsinkin jos on jäänyt perunoita edelliseltä päivältä. Tietenkin edellispäivän grillatut makkaratkin käyvät, mutta makkaran grillaushan ei iso homma ole. Varaa makkaroita n. 1½ per syöjä, kananmunia 1/syöjä
3 tomaattia
1/4 kurkkua
1 keltainen/punainen paprika
palanen kesäkurpitsaa
ruohosipulia
Frisee salaattia
Wilhelm Feta-mustapippurimakkaraa
2 kananmunaa
4 puolikypsää/kypsää perunaa
2 valkosipulia
1.5rkl sitruunalla maustettua oliiviöljyä
1tl hunajaa
mustapippuria
Kastike:
3rkl sitruunalla maustettua oliiviöljyä
1rkl omena-hunaja etikkaa
2rkl sinappia
½tl sokeria
Salaatinkastike:
Sekoita etikka, öljy, sinappi ja sokeri hyvin keskenään. Maista maku ja laita kylmään odottamaan salaatin valmistumista.
1) Tee perunat (jos perunat eivät ole kypsiä, keitä ne lähes kypsiksi ensin)
- Kuori valkosipulit ja murskaa ne huhmarissa öljyn, hunajan, pippurin ja oliiviöljyn kanssa.
- tee perunoista pieniä lohkoja
- sekoita perunoihin öljy-valkosipuliseos
- paista grillivastuksen alla 180asteessa ylimmällä tasolla n. 20min (jotta saadaan rapea pinta perunoihin)
2) Keitä kananmunat
3) Tee salaatti
- Pilko vihannekset haluamasi kokoisiksi paloiksi
4) Grillaa makkarat
5) Kokoa salaatti
- Laita alimmaiseksi vihersalaatti ja salaatinlehtiä.
- Leikkaa makkara palasiksi ja asettele päälle
- Asettele perunaa makkaroiden sekaan
- Leikkaa kananmunat neljään osaana ja asettele reunoille
31.7.2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti