31.7.2012

Lämmin makkara-perunasalaatti ja sinappikastike

Tämä on hyvä jämäsalaatti varsinkin jos on jäänyt perunoita edelliseltä päivältä. Tietenkin edellispäivän grillatut makkaratkin käyvät, mutta makkaran grillaushan ei iso homma ole. Varaa makkaroita n. 1½ per syöjä, kananmunia 1/syöjä

3 tomaattia
1/4 kurkkua
1 keltainen/punainen paprika
palanen kesäkurpitsaa
ruohosipulia
Frisee salaattia

Wilhelm Feta-mustapippurimakkaraa
2 kananmunaa

4 puolikypsää/kypsää perunaa
2 valkosipulia
1.5rkl sitruunalla maustettua oliiviöljyä
1tl hunajaa
mustapippuria

Kastike:
3rkl sitruunalla maustettua oliiviöljyä
1rkl omena-hunaja etikkaa
2rkl sinappia
½tl sokeria

Salaatinkastike:
Sekoita etikka, öljy, sinappi ja sokeri hyvin keskenään. Maista maku ja laita kylmään odottamaan salaatin valmistumista.


1) Tee perunat (jos perunat eivät ole kypsiä, keitä ne lähes kypsiksi ensin)
 - Kuori valkosipulit ja murskaa ne huhmarissa öljyn, hunajan, pippurin ja oliiviöljyn kanssa.
 - tee perunoista pieniä lohkoja
 - sekoita perunoihin öljy-valkosipuliseos
 - paista grillivastuksen alla 180asteessa ylimmällä tasolla n. 20min (jotta saadaan rapea pinta perunoihin)

2) Keitä kananmunat

3) Tee salaatti
 - Pilko vihannekset haluamasi kokoisiksi paloiksi


4) Grillaa makkarat


5) Kokoa salaatti
 - Laita alimmaiseksi vihersalaatti ja salaatinlehtiä.
 - Leikkaa makkara palasiksi ja asettele päälle
 - Asettele perunaa makkaroiden sekaan
 - Leikkaa kananmunat neljään osaana ja asettele reunoille







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore