Yhdestä teerestä tuli meille kahdelle plus yhdelle taaperolle hyvin syötävää ja sitä jäi vielä seuraavaksikin päiväksi.
1 teeri
1 l vettä
1 rkl jauhelihamaustetta
1 rkl karkeaa merisuolaa
1 pkt pekonia
2 isoa sipulia
4 porkkanaa
2 dl kermaa
rosmariinia
2 laakerinlehteä
voita paistamiseen
1) Laita vesi kiehumaan ja lisää 1rkl karkeaa merisuolaa. Laita jäinen teeri kattilaan ja keitä sitä n. 30min.
2) Siivilöi keitinvedestä "mönjät" pois. Laita valurautapadan pohjalle nokare voita ja paista ruskea pinta teereen kauttaaltaan.
3) Ripottele teeren pinnalle jauhelihamaustetta sekä rosmariinia. Kääri teeri pekoniin ja laita se pataan.
4) Lisää pataan laakerinlehdet, sipulit ja porkkanat. Kaada keitinliemestä n. puolet, niin että teeri peittyy puoliksi.
5) Paista uunissa 150 asteessa 3h alimmalla tasolla kannen kanssa.
6) 3h jälkeen kaada kerma joukkoon ja anna vielä hautua uunissa n. 20min.
7) Paloittele teeri ja siivilöi liemi erikseen. Jos liemi on liian suolaista jatka sitä vedellä ja suurusta kastikkeeksi.
Tarjoillaan pottumuussin ja puolukkahillon kera. Itse käytin osan keitinliemestä pottumuussin tekoon, näin muussista tuli vielä maukkaampaa.
Vielä kuva pikku taaperosta herkuttelemassa teerellä, harva ruoka pitää näin perusteellisesti syödä loppuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti