14.1.2010

Juustoinen jauhelihakeitto

Koskenlaskija kaapissa ja pakasteessa jauhelihaa, helppo ja erittäin maukas arkiruokahan siitä syntyy! Elikkä:

Jauhelihaa, itse käytin hirvenjauhelihaa (määrä riipuu minkä verran keittoa tekee)
5 isoa perunaa
3 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 lihaliemikuutiota
1 keittovihannespussi (pakaste)
forster
timjami
keittoyrttejä (sellanen kaupasta saatava sekoitus jossa eri yrttejä)
Koskenlaskija (paras on kylmäsavuporo, mutta muukin käy)

Kuori perunat, porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Paloittele kaikki, ei tarvi olla pieniä palasia ja laita kattilaan. Lisää kattilaan vettä niin että kasvikset peittyvät ihan kunnolla. Laita levylle kiehumaan ja lisää lihaliemikuutio. Kasvisten poristessa paista jauheliha ja mausta se forsesterilla, chilillä ja mustapippurilla. Lisää jauheliha keittoon ja anna kiehua niin kauan kunnes perunat ovat puolikypsiä. Lisää toinen lihaliemikuutio (jos tarvii) ja keittovihannespussi, anna kiehua n. 10min.
Lisää Koskenlaskija pieninä nokareina keittoon ja kiehuta kunnes se on sulanut.
Ihan lopuksi laita keittoyrttejä ja timjami.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore