23.9.2010

Hasselpähkinäsuklaapiirakka

Olen saanut uuden keittiön joka on aivan ihana! Piti alkaa kokeilemaan tehdä suklaapiirakka, kun kaapissa oli mmMaraboun Scweizer nöt suklaalevy :)

3 kananmunaa
3dl sokeria
5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3rkl Vanhouten suklaajauhetta
150g margariinia
1dl maitoa
2.5dl vispicremeä (tai kermaa)
1 levy Maraboun hasselpähkinäsuklaata

Mittaa kuivat aineet keskenään sekä 1dl maitoa ja 1dl kermaa keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri sekaisin kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto on kovaa lisää joukkoon sula rasva, sekoita hieman. Rasvan jälkeen sekoita vuorotellen jauhoja ja kerma-maitoseosta, koita sekoittaa niin ettei kuohkeus häviäisi taikinasta. Kun aineet ovat sekaisin kaada se uunipellille ja paista 200asteessa n. 15min.

Päällinen:
lämmitä kerma kuumaksi, sulata kermassa suklaapalasia kunnes palat ovat kokonaan sulaneet. Kun pohja on jäähtynyt voi pinnalle sivellä marmeladia (mansikka/vadelma) ja kaada päälle kerma-suklaaseos.

Kun suklaaseos on jähmettynyt leikkaa piirakka ja eikun herkutteleen :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore