23.9.2010

Kaljaa + hirveä

En ole itse ollenkaan oluen ystävä, mutta olen ennenkin huomannut, että kalja + hirvenliha on aika mainio yhdistelmä. Löysin netistä ohjeen hirvipadasta johon laitettiin Guiness:a ja siitä säveltämällä testasinkin tätä herkkua ja aivan mainiotahan siitä tuli!

1kg hirvenlihaa
2 lanttua
1 selleri
4 porkkanaa
1 palsternakka
4 sipulia
2 valkosipulinkynttä
rosmariinia (tuoretta jos vain löytyy, jos ei niin kuivattua)
hunajaa
2.5dl Guinessia
3dl vettä
1 lihaliemikuutio
pippuria
1dl balsamicoa
soijaa
worcestershire sauce:a

Ota iso astia, mieluiten valurautapata, sillä kyseessä on kuitenkin haudutettava ruoka.
Kuori ja pilko vihannekset sekä sipuli. Kuutio liha ja paista voissa jotta saa väriä ja makua. Lisää vihannekset ja pistä kansi päälle.
Valmista kastike:
Keitä guinessi:a, vettä + lihaliemikuutiota n. minuutti. Lisää joukkoon rosmariini, pippuri, soija, worcesteriche kastike ja keitä vielä hetki. Maista, että suola on hyvä ja kaada se lihan ja kasvisten sekaan. Sekoita hyvin, kansi päälle ja eikun uuniin 180 astetta n. 2h. Loppuajasta itse pienensin lämpöä 150 asteeseen ja annoin vielä n. 30 minuuttia hautua.
Tarjoa perunamuussin/riisin/ohrasuurimoiden kera.

Kuvaa tästä herkusta en kerinnyt ottaa, nälkäisenä kävimme ruoan kimppuun :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore