30.9.2010

Kanawokkia + mausteriisi

Kävin kaupassa toissapäivänä ja löysin hyllystä ihanan tuoreen näköstä parsa- ja kukkakaalta, mukaan lähtivät kumpikin sekä Rainbow:n kanafileitä 3kpl. Niistä eilen aloin sitten tekemään wokkia ja voi että maistuikin pitkästä aikaa makoisalle :)

1pkt (3kpl) marinoimattomia kanafileitä
3 isoa sipulia
1½ paprikaa
4 porkkanaa
1 tuore parsakaali
1 tuore kukkakaali
2prk kookosmaitoa
2kl fariinisokeria
1 tuore chili
soijaa
currya
aromisuolaa

Paista kanafileet lähes kypsiksi pannulla. Samalla kun fileet paistuvat pannulla on hyvä silputa porkkana, chili, sipuli ja paprika, itse jätin palaset isoiksi jotta ne jäisi tuoreen makuiseksi. Kun fileet ovat valmiita leikataan ne sopivan kokoisiksi paloiksi ja maustetaan currylla ja aromisuolalla.





Kun pihvit ovat valmiita wokataan vihannekset öljyssä. Kun vihannekset on jonkun aikaa pannulla saaneet väriä lisätään 2rkl fariinisokeria ja soijaa. Tämän jälkeen mukaan sekoitetaan lihat ja sekoitetaan hyvin. Kaada sekaan yksi purkki kookosmaitoa sekä kukka- ja parsakaalit käsin hieman "pienennettynä". Jos nestettä on liian vähän lisää toinen purkki kookosmaitoa. Anna porista n. 15min jotta kaaletkin hieman kypsyvät (niiden ei kuitenkaan kuulu olla "löllöjä". n. 5minuutin jälkeen on hyvä maistaa maku ja jos suolasuutta puuttuu lisätä soijaa.

Tässä voi itse säädellä kuinka paljon kastiketta tulee, itse tykkään vain että lientä on paljon. Myös kaapissa avattuna ollut 15% ruokakerma pääsi sekaan.



Mausteriisi
Tämä ohje on alunperin kaveriltani saatu, mutta en jaksanut alkaa etsimään itse ohjetta joten muistista väänsin jotakuinkin sellaisen.

1 sipuli
1 kanelitanko
1 lihaliemikuutio
4dl vettä
1,5dl pitkää riisiä (tässä kanttii olla ihan valkoista normi riisiä, täysjyväriisistä ei tule yhtä maukasta)

Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioksi. Laita kattilan pohjalle öljyä ja kuullota sipulit. Tämän jälkeen lisää vesi ja lihaliemikuutio, kun vesi kiehuu lisää riisi sekä kanelitanko ja anna kiehua 15-20min. Loppuajasta kanelitanko voidaan ottaa pois, pestä ja uusiokäyttää.

1 kommentti:

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore