15.9.2010

Jääkaapin tyhjennysmakaronilaatikko

Piti eilen kokkailla keittiörempan talkoolaisille iso annos ruokaa. Minulla oli sunnuntain pizzan teosta jäänyt juustoraastetta ja sinihomejuustoa puolisen pussia joten nekin pääsi hyötykäyttöön. Yllättävän hyvin passaa kyllä sinihomejuusto makaronilaatikkoon, antaa hieman uutta vivahdetta niin perinteiseen ruokaan.

400g jauhelihaa
1ps makaronia
1 lihaliemikuutio
½pussia sinihomejuustoa
4 tomaattia
2 sipulia
worcesterkastiketta
soijaa
mustapippuria
(chiliä jos tykätään hieman tulisesta)
paprikajauhetta
½ pussia juustoraastetta
3 munaa
3dl maitoa

Laita makaronivesi kiuhumaan ja sinne lihaliemikuutio, kun vesi kiehuu kaada makaronit sekaan.
Ruskista jauheliha ja sipulit pannnulla. Kuutioi tomaatit ja heitä ne joukkoon loppuvaiheilla. Lisää kypsään jauhelihaan soijaa, worcesterkastiketta ja mausteet.
Kun makaroni valmista kaada osa vuoan pohjalle, päälle osa jauhelihasta ja sinohomejuustoa, sekoita keskenään ja tee uusi kerros.
Tee muna-maito seos, itse lisään tähänkin monesti vielä vähän mausteita, mutta nyt en lisännyt kun en tiedä tykkääkö kaikki mausteisesta. Kaada muna-maitoseos vuokaan ja sekoita hyvin. Päälle juustoraastetta ja uuniin 180 asteeseen n. 45min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore