Tänään sitten oli se eilen tarkoituksena ollut hirvipaisti. Tämähän on parhaimmillaan kun miedolla lämmöllä saa hautua uunissa.
Ota paisti huoneenlämpöön n. 1.5h ennen uuniinmenoa ja hiero pintaan merisuolaa.
Hirven paisti
2 sipulia
porkkanaa
valkosipulia
punaviiniä
kasvislientä
pekonia
mustapippuria
Maizena suurustetta
Laita valurautapata kuumeneen liedelle. Sulata voinokaretta kunnes se alkaa kuplimaan. Laita paisti pataan ja anna paistua kaunis pinta, paistia ei siis tarvitse kuin käyttää kuumalla padalla. Kun paistilla on kaunis pinta ota pata pois liedeltä ja paisti pois padasta. Hiero paistin pintaan mustapippuria pintaan ja kääri pekonia tasaisesti paistin ympärille.
Laita paisti takaisin pataan. Kuori ja pilko vihannekset, laita ne pataan paistin sekaan. Kaada n. 2dl vettä ja 1dl punaviiniä sekaan. Lorauta myös n. 1rkl kasvislientä.
Laita uuniin muhimaan 150astetta tasalämmölle.
Itse otin n. tunnin päästä paistin pois uunista ja maistoin suolasuuden liemestä, jos liian vähän lisää soijaa.
Valmis paisti:
Anna hautua uunissa n.2h. Tämän jälkeen ota paisti uunista ja kääri se n. ½h:ksi folioon jotta maut vielä imeytyvät paremmin. Tämän jälkeen paistin voi leikata.
Kastikkeen voi tehdä helposti liemestä. Siiviloi porkkanat pois, kaada liemi kattilaanja suurusta maizena suurusteella.
Itse tarjoilin pihlajanmarjahyytelön sekä punaviinimarja-habanerohillon kera.
6.2.2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti