14.9.2011

Hillarahkakakku

Toinen kakku minkä teimme ristiäisiin oli hillarahkakakku. Todella maukas ja hieman erilainen kakku.

Kakkupohja:
1 lasi kananmunia (n.4kpl)
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria 

Sivele kakkuvuoka voilla, kaada korppujauhoja pohjalle ja levitä tasaisesti. Laita jääkaappiin odottamaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto on kovaa sekoita joukkoon jauhot ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n.45-60min. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä.

Täyte:
Soseuta hillat tehosekoittimessa. Vatkaa kermavaahto kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Lisää vaniljasokeria n. 2tl sekä vaniljauutetta/-vodkaa n.1tl. Sekoita hillat rahkan sekaan (jos hilloissa ei sokeria lisää sitä rahkan joukkoon n.½dl).

Kostuta kakku vanilja-maitoseoksella. Laita ensin pohjalle aprikoosihilloa ja tämän päälle hillarahkaa. Tee näin jokainen kerros. Jos käytät vaahtokarkkitaikinaa tai sokeritaikinaa päällä päälle sivele vielä hieman rahkaa päällimmäisen kerroksen päälle.

Itse tein päällisen vaahtokarkkitaikinalla, ohje täältä. Voin suositella tämän tekoa, helppoa ja todella maukasta!

Koristeeksi tuli reunoille vanhempien askartelut vauvalle, äiti teki kengän isi vauvan pään. Päälle tuli sitten ihan ostettu vauvakoriste sekä suklaakirjaimilla kirjailtu nimi. Reunoilla on sokerimassasta tehtyjä kukkia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore