Minulla oli jääkaapissa banaaneja menossa pilalle, joten pakko oli niistä jotain tehdä. Nehän olikin parhaimpia tähän kakkuun. Seuraavalla kerralla voisin kyllä tehdä tämän ilman suklaapäällistä ja sokerikakkuvuokaan, helpottaa pakastamista.
4 dl jauhoja
1.5dl sokeria
1tl leivinjauhoja
1tl soodaa
1tl suolaa
150g sulatettua voita
200g kermaviiliä
2 kananmunaa
4 hieman ylikypsää banaania
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla TAI käy voilla ja korppujauhoilla läpi sokerikakkuvuoka.
Aloita kuivista aineista, sekoita ne keskenään. Muussaa lautasella banaanit ja kaada ne toiseen vuokaan. Sekoita banaanien sekaan kermaviili, sulatettu voi ja kananmunat. Sekoita keskenään banaaniseos ja kuivat aineet. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n. 30min.
Kun kakku on jähtynyt tee suklaaseos.
50g voita
2tl vaniljasokeria
2tl vaniljauutetta (vaniljavodkasta tehtyä)
0.5dl vahvaa kahvia
5rkl vanhouten kaakaojauhetta
n.4dl tomusokeria
Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon loput aineet paitsi tomusokeri. Kun voi on sulanut sekoita tomusokeria pienissä erissä kunnes massa on paksumpaa. Kaada seos jäähtyneen kakun päälle.
4.9.2011
Banaanikakku suklaakuorrutteella
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam. Tuota oikeasti pitää kyllä kokeilla joku kerta! :P
VastaaPoistaJoo kannattaan, vie ainaki makianhimon kerralla :D
VastaaPoista