14.9.2011

Valkosuklainen mansikkarahkakakku

Tein ristiäisiin mansikkarahkakakun jonka maustoin valkosuklaalla. Tästä tuli kyllä todella maukas ja vanilja maistui minusta tosi mukavasti kakusta.

Kääretorttupohja:
1 lasi kananmunia (n.3kpl)
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto on kovaa sekoita joukkoon jauhot ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada seos uunipellille leivinaperin päälle ja paista uunissa keskitasolla n.8min.

Kun  pohja on valmis, leikkaa siitä irtopohjavuoan muotoinen palanen ja laita se pohjalle paistopuoli alaspäin. Sivele pinnalle mansikkamarmeladia ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:
mansikoita
1prk rahkaa
2.5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½dl sokeria (jos tarvis)
n. 1.5dl kermaa
100g valkosuklaata
1/4 vaniljatangosta
5 liivatelehteä

Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan rahka ja tehosekoittimella soseutetut mansikat, koverra 1/4 vaniljatangosta sekaan. Laita liivatelehdet likoaan kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan ja sulata siinä suklaapalaset. Kun suklaa on sulanut, sulata sekaan vielä liivatelehdet. Kaada seos vanilja-mansikkaseokseen. Maista maku ja lisää sokeria jos kaipaa makeutta, itse en lisännyt.

Kaada seos vuokaan kakkupohjan päälle. Anna hyytyä n. 1vrk. Päällisen tein soseutetuista mansikoista johon sulatin 4 liivatelehteä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore