Tein ristiäisiin mansikkarahkakakun jonka maustoin valkosuklaalla. Tästä tuli kyllä todella maukas ja vanilja maistui minusta tosi mukavasti kakusta.
Kääretorttupohja:
1 lasi kananmunia (n.3kpl)
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kun vaahto on kovaa sekoita
joukkoon jauhot ja nostele taikina tasaiseksi. Kaada seos uunipellille
leivinaperin päälle ja paista uunissa keskitasolla n.8min.
Kun pohja on valmis, leikkaa siitä irtopohjavuoan muotoinen palanen ja laita se pohjalle paistopuoli alaspäin. Sivele pinnalle mansikkamarmeladia ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Täyte:
mansikoita
1prk rahkaa
2.5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½dl sokeria (jos tarvis)
n. 1.5dl kermaa
100g valkosuklaata
1/4 vaniljatangosta
5 liivatelehteä
Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan rahka ja tehosekoittimella soseutetut mansikat, koverra 1/4 vaniljatangosta sekaan. Laita liivatelehdet likoaan kylmään veteen. Kaada kerma kattilaan ja sulata siinä suklaapalaset. Kun suklaa on sulanut, sulata sekaan vielä liivatelehdet. Kaada seos vanilja-mansikkaseokseen. Maista maku ja lisää sokeria jos kaipaa makeutta, itse en lisännyt.
Kaada seos vuokaan kakkupohjan päälle. Anna hyytyä n. 1vrk. Päällisen tein soseutetuista mansikoista johon sulatin 4 liivatelehteä.
14.9.2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti