14.9.2011

Kaalilaatikko

Kirjoitellaampas näitä ohjeita taas ylös, tullu tehtyä ruokia taas ja otettua kuviakin, mutta kiireiltään ei ole kerennyt päivittelemään niitä tänne.

Kaaliruoat ovat nyt taas ajankohtaisia, kaali on halpaa ja herkullista.

1 iso kaali
800g jauhelihaa
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
riisiä
lihaliemikuutio
siirappia
öljyä
voita
mustapippuria
kermaa

1) Silppua kaali palasiksi ja paista se pehmeäksi voi-öljyseoksessa. Silppua sekaan sipuli ja valkosipuli. Kun kaali on puolikypsää kaada joukkoon n. 1.5dl vettä.
2) Laita riisi kiehumaan lihaliemellä maustettuun veteen.
3) Paista jauheliha ja mausta sitä hieman mustapippurilla ja suolalla.
4) Kun kaali on pehmeää lisää joukkoon jauheliha ja kypsä riisi. Sekoita hyvin ja kaada seos uunivuokaan.
5) Kaada seoksen päälle hieman kermaa ja siirappia (n.2rkl) ja sekoita. Voit tässä vaiheessa maistaa lientä ja paistosta sekä lisätä mausteita jos siltä tuntuu.
6) Paista uunissa 200 asteessa n.tunti

Tarjoillaan puolukkahillon kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore