21.9.2011

Lihakeitto

Kävin ensimmäistä kertaa Oulun Makkarakaupassa vierailemassa ja kokemus oli varsin positiivinen. Mukaan lähti naudan selkää jossa oli hieman luita sekä puoli kiloa suomalaista naudan jauhelihaa (joka oli kilohinnaltaan halvempaa kuin kaupassa). Tämä keitto sai kyllä makunsa luista, liemi oli erityisen maukasta!

n. 1kg Naudan selkää (luut mukana)
3 pientä lanttua
2 isoa sipulia
4 porkkanaa
8 perunaa
Häränlihafondia
1 lihaliemikuutio

Kuori ja kuutioi vihannekset ja sipuli kattilaan. Leikkaa lihasta haluamasi kokoisia palasia. Lisää vettä niin, että kaikki ainekset peittyvät kunnolla. Lisää joukkoon 1 lihaliemikuutio ja n. 1rkl fondia. Kiehuta n. 2h. Maista makua välillä ja lisää fondia jos kaipaa suolaisuutta. Lisää lopuksi tuoretta (tai kuivattua) persiljaa ja ruohosipulia.


4 kommenttia:

  1. Missä täällä oikein on semmonen Makkarakauppa? Kauppahallissako?

    VastaaPoista
  2. Mitäs aluetta tuo nyt onkaan, siinä Heinäpään Halpa-hallin lähellä: http://www.makkarakauppa.fi/ tuolta löytyy tarkempaa tietoa.

    VastaaPoista
  3. Aijaa... Pitääpä mennä itekki joku päivä käymään! Koskaan kuullukkaan tommosesta!!

    VastaaPoista
  4. Joo mieki olen vain kuullu juttuja aina joskus ja nyt yks päivä Kalevaa lukiessa sattu mainos silmiin ni päätin lähtä tiiraileen. Hyvä paikka!

    VastaaPoista

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore