27.9.2011

Palakastike

Tähän on paras käyttää hyvää lihaa, itse käytin pikkuköntin naudan sisäpaistia (samaa mistä söimme pihvit lauantaina).

n.0.5kg Naudan sisäpaistia (tai muuta hyvää lihaa)
3kpl jumbo herkkusieniä
½ kesäkurpitsa
2 isoa sipulia
3 vakosipulinkynttä
2dl kermaa
1.5rkl jauhoja
Mustapippurirouhetta
yrttisuolaa

Silppua vihannekset pieniksi kuutioiksi. Kuutioi liha. Paista ensimmäisessä erässä kattilassa (voi+öljyseos) sipulit ja puolet lihoista.


Lihat ja sipulit paistumassa. 
  
Loput aineet odottamassa laudalla.
Kun ensimmäinen erä lihaa on kypsä siirrä ne lautaselle ja rouhi päälle mustapippuria sekä yrttisuolaa. Laita uusi erä lihaa kattilaan, laita sekaan myös sienet ja kesäkurpitsa. Paista lihat kypsiksi ja kaada nekin lopulta lautaselle. Kaada kattilaan vettä n. 2dl. Sekoita lasissa 1dl vettä ja 1.5rkl vehnäjauhoja. Kaada seos norona kattilaan ja sekoita hyvin. Kaada lopuksi lihat ja vihannekset sekaan. Lisää hieman kermaa jos näyttää liian paksulta. Anna porista n. 15min ja kaada sekaan loput kermasta. Jos liian löysää käytä esim. Maizenaa suurustamiseen. Maista maku ja lisää suolaa/pippuria jos tarvis. 

Vinkki: Osan suolan maun voi korvata käyttämällä häränlihafondia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore