2.1.2013

Kermainen risotto kangasrouskusta

Pakkasta tonkiessa käteeni osui pussi "Kangasrouskuja 5dl" ja siitä se ajatus sitten lähtikin. Mies sai työpaikailta "joululahjaksi" kilon köntin parmesaanijuustoa italiasta, joten se piti tuhota ja mielessäni oli ollutkin että joku risotto tälläviikolla tehdään. Varsin maukas risotto tästä kyllä syntyi ja yllätyksekseni myös n. 1.5vuotias taaperomme kauhoi hyvällä ruokahalulla tätä naamariin. Itse käytin tähän kuivaa kuohuviiniä joka jäi uudeltavuodelta, avasimme pullon mutta jäi juomatta kun totesimme ettei se vain ole kummankaan lempijuomaa, mutta ilman sitäkin kyllä pärjää.

n. 5 dl kangasrouskuja
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa kuohuviiniä / valkoviiniä
5 dl vettä
2 dl kermaa
1 kasvisliemikuutio
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
voita
n. 1dl parmesanjuustoa

1) Keitä 8dl vettä ja sulata sinne kasvisliemikuutio
2) Kuori sipulit ja pilko ne pieniksi.
3) Kuullota pannulla voissa sipulit (ei valkosipulia) ja sienet.
4) Lisää joukkoon risottoriisi ja pieni voinökäre. Kuullota riisejä hetken aikaa.
5) Lisää joukkoon kuohuviini ja 1dl kasvislientä. Hauduta kunnes nestettä on haihtunut ja lisää kerma.
6) Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla nestettä aina välillä lisäten kunnes riisi on kypsää. Välttämättä kaikki nestemäärä ei mene.
7) Purista kypsän risoton joukkoon valkosipuli ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon parmesanjuusto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore