8.1.2013

Ruis-kauraleipää

Kaverini innoittamana päätin tehdä meille tänään tuoretta leipää ruoan kanssa. Välttämättä et tarvitse leipävuokaa, mutta nätimpi muoto tulee sillä.

3 dl Nalle Kaura & Ruis-hiutaleita (tai kaurahiutaleita ja ruisleseitä)
5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1.5 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
½ dl öljyä
~2 rkl salaattisiemeniä
siirappia

1) Sekoita keskenään siemenet, osa jauhoista (6dl) , hiutaleet, suola ja kuivahiiva
2) Lisää joukkoon kädenlämpöinen (42 asteinen) vesi ja sekoita hyvin.
3) Riko joukkoon kananmuna ja öljy, sekoita ja lisää loput jauhoista (1dl).
4)  Kaada öljyllä voideltuun leipävuokaan ja anna kohota pyyhkeen alla n. 30min
5) Kohottuaan ripottele pinnalle hiutaleita ja paista 225 asteisen uunin alaosassa 25min
6) Ota leipä uunista ja sivele pinta siirappi-vesiliuoksella ja pistä uuniin vielä 5 minuutiksi.
7) Anna leivän jähtyä ilman liinaa ennenkuin kumoat sen vuoasta pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore