31.1.2013

Ruokalaskuhaaste

Monesti on tullut mietyttyä kuinka iso menoerä ruoka on taloudessa. No tämän ajatuksen sekä yhden blogin innostamana otin itselleni pienen haasteen helmikuun ajalle, haluan tasan tarkkaan tietää paljon menee kuukauden aikana ruokaan rahaa. Ei siis ole kyse mistään säästökuukaudesta, vaan syömme ihan normaaliin monipuoliseen tapaan ja ostamme ruokia ihan kuten aiemminkin! Edelleen jatkamme linjaa: minimissään yksi kasvisruoka / kalaruoka viikossa, lihaa ostamme mutta osa lihasta on itsepyydetytä hirvenlihaa. Pyrin kirjaamaan ruokamme jokapäivältä viikottaiseen yhteenvetopostaukseen sekä sen hetkiset ruokakulut. Samalla myös jos vain mahdollista kirjaan arvion paljon ko ruoka tulee kustantamaan.

Taustana: Perheeseen kuuluu 4 henkeä (2 aikuista ja 2 lasta). Toinen lapsi 1.5 vuotias eli käytännössä syö samaa kuin mekin, toinen elää vielä ihan tissitakiaisena.

Tulen toteuttamaan tämän seuraavanlaisesti:
- Jokainen kauppakuitti talteen
- Jos tulee ostettua jotain muuta kuin ruokaa ne vähennetään loppusummasta
- Käymme normaalisti kerran viikossa kaupassa, tällöin suunnittelemme viikon ruoat ja tämä on osoittautunut järkeväksi. Viikon aikana käymme parsimassa lähikaupasta maitoa ja mahdollisesti unohtuneita juttuja.

Katsotaan miten tässä käy! Loppukuvaksi sopii hyvin tämä pikku apulaiskokkini auttamassa leipien teossa :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore