1.2.2013

Valkosipulileipää

Nuhanenille valkosipulia, niinhän sitä aina käsketään! No tähän leipään tuli kyllä valkosipulia, mutta en voi käsittää kun se ei maistunut yhtään joten laita valkosipulia enemmän kuin ohjeessani on, jos haluat sen todella maistuvan! Voit tehdä valkosipuliöljyn itse tai käyttää valmista, niinku minä tein pikku laiskimuksena.

1 ps kuivahiivaa
1 dl Nalle ruispuurohiutaleita
2 dl ruisjauhoja
6 dl Pirkka 3-viljan sämpyläjauhoja
4 dl vettä
3 rkl siirappia
1 kananmuna
25 g margariinia/voita
2 tl valkosipuliöljyä (seuraavalla kerralla laitan 3.5 tl)
 ~1 tl Jozo Barbecue sormisuolaa
pinnalle unikonsiemeniä

1) Sekoita jauhot, suola, hiutaleet ja kuivahiiva keskenään
2) Sulata voi ja sekoita sen sekaan siirappi, kananmuna ja valkosipuli.
3) Sekoita jauhoihin hieman yli kädenlämpöistä vettä 4 dl. Tämän jälkeen lisää joukkoon voiseos, sekoita hyvin. Jos taikina tuntuu liian löysältä lisää jauhoja
4) Kaada koko taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota liinan alla 30min. Ripottele päälle unikonsiemeniä.
5) Paista 225 asteessa n. 30min uunin keskitasolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore