23.2.2013

Kalakakkusia / kalapihvejä / kalapuikkoja...

Mitäs nämä nyt sitten ikinä ovatkaan, jotain lohipihvejä kuitenkin :) Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella ohjelmaa katsoin eräs päivä ja siitä sainkin vinkin tehdä tällaisia.

n. 15 pihviä: 

400 g ruodotonta lohifilettä
½ purjosipuli
tilliä
sitruunapippuria
1 luomu sitruunan kuori (käytä luomua jotta voit käyttää kuorenkin)
1 valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
½ dl ruisjauhoja

1. Poista kalasta nahka. Ripottele päälle suolaa ja sitruunapippuria. Paista lohifilettä pannulla öljy-voiseoksessa n. pari minuttia (kalaa siis ei ole tarkoitus kypsentää, pehmentää vain).
2. Ota lohifile pannulta jäähtymään.
3. Silppua todella pieneksi sipuli, lisää sekaan raastettua sitruunan kuorta, raastettu valkosipuli ja tilli. Muserra joukkoon lohifile ja sekoita.
4. Sekoita massaan jauhot, kananmunat ja sekoita. Lisää lopuksi vielä korppujauhot ja pieni loraus (~2rkl vettä) ja sekoita käsin massa tasaiseksi.
5. Paista pieni koepala ja maista, lisää suolaa/mausteita maun mukaan.
6. Kun mausteet ovat kohillaan tee pihvejä ja käytä ne vielä ennen paistamista korppujauhoissa.  Paista voi-öljyseoksessa.

Tarjoillaan pottumuussin ja tilli-sitruunakastikkeen kera.

Tilli-sitruunakastike:
1 prk kermaviiliä
n. 1 cm palanen purjoa
tilliä
½ sitruunan mehu
1 tl sinappia
½ tl sokeria
½ tl suolaa
½ tl sitruunapippuria

1. Silppua purjo pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore