Kuivakakut on siitä ihania kun ne säilyvät enemmän kuin muutaman päivän pöydällä ja jotenkin tuntuu että maku senkun paranee.
Tälläkertaa käytin sitruunan kuorta ja mehua sekä kakkuhedelmiä täytteenä.
Korppujauhoja
Meira kakkutäytettä
1 sitruuna
200g margariinia
3 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Aluksi voitele kakkuvuoka voilla ja ripottele korppujauhoja tasaisesti vuoan reunoille, laita vuoka jääkaappiin kunnes taikina on valmis.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kananmunat samalla sekoittaen, ole nopea ettei juoksetu. Lisää jauhoseos taikinan sekaan. Lisää kakkutäytteet, raasta sitruunan kuorta ja lopuksi puserra puolikkaan sitruunan mehu.
Laita tasaisesti kakkuvuokaan täyte ja paista 180 astessa n. tunti. Kokeile lopuksi tikulla, ettei taikinaa jää tikkuun näin voit olla varma kakun kypsyydestä.
Kakku ennen uunia:
Valmista kakkua:
28.11.2010
Hedelmäinen kuivakakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti