7.11.2010

Guiness-suklaakakku

Alkuun pieni sananen kaljasta, itse en todellakaan tykkää kaljasta ollenkaan, mutta tässä kakussa ei oikesti edes maistu kalja, se on enemmänkin tuomassa sellaista jännää vivahdetta. Suosittelen todella kokeilemaan vaikka kalja olisi enemmänkin kirosana kuin herkku :)

3 dl Guinnessia
200 g voita
2 dl tummaa kaakaojauhetta
3 dl sokeria
1/4 levyä tummaa suklaata
1prk creme fraichea
2 munaa
vaniljavodkaa/vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
3tl ruokasoodaa

Päällinen
1prk Mascarpone juustoa
n.3 dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa

Mittaa kattilaaan voi, kalja, sokeri, kaakaojauhe ja sulata joukkoon tumma suklaa. Sekoita keskenään creme fraishe ja munat, kaada suklaaseoksen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivien aineiden sekaan kalja-suklaaseos ja mausta vaniljasokerilla/vodkalla. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele voilla reunat. Kaada seos vuokaan tasaisesti, paista 180 asteessa n. 30-40min.

Päällinen valmisteaan sitten kun kakku on täysin jäähtynyt (itse tein vasta myöhemmin kun laitoin kakun pakkaseen tekemisen jälkeen).

Sekoita juuston sekaan tomusokeria ja lopuksi lorauta kuohukermaa. Kaada kakun päälle hieman epätasaisesti, täyte saa valua hieman reunoillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore