14.11.2010

Puolukka-valkosuklaarahkakakku

Isi sai isänpäiväkakuksi jotain muuta kuin perinteiseen kermakakun. Meillä ei oikein tykätä ihan hirveän ällömakeista kakuista joten tämä kakku oli kuin itse täydellisyys. Hieman makea, mutta kuitenkin ihanan kirpeä ja raikas. Aluksi oli ideana tehdä keksipohja, mutta koska isäni ei tykkää yhtään keksipohjista niin teinkin kakkupohjan, hyvä tuli!

Isän arvio: Erittäin aromikas :) isi tykkäsi hyvin paljon ja sehän oli tärkein! :)

Täyte:
3dl puolukoita
1prk rahkaa
2.5dl kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata
6 liivatelehteä

Kiille:
Puolukoita
7 palaa valkosuklaata
2 liivatelehteä

Pohja:
3kananmunaa
3dl jauhoja
2dl sokeria
1.5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Tee ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä ne muna-sokerivaahtoon varovaisesti. Kumoa Taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 10min.

Leikkaa kakkutaikinasta irtopohjavuoan muotoinen pohja ja laita ensin irtopohjavuoan pohjalle voipaperi jonka jälkeen kumoa kakkupohja yläpuoli alaspäin pohjalle.

Tee täyte. Survo puolukat sauasekoittimella. Kuohuta kerma. Lisää kerman sekaan 1tl vaniljasokeria ja rahka. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kaada kattilaan n. ½dl kermaa ja sulata valkosuklaapalat (muuten kokonainen levy, mutta jätä kiilteeseen 7 palaa). Kun suklaa on sulanut purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne joukkoon. Kaada Rahkaseoksen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada seos kakkupohjan päälle ja pistä jääkaappiin jähmettyyn.

Tee päällinen parin tunnin päästä. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Survo n. 1.5dl puolukoita, sulata suklaa vesihauteessa ja kaada puolukoiden sekaan. Kaada kattilaan kuumaa vettä n. ½dl ja sulata liivatelehdet veden sekaan. Kaada vesi-liivateseos puolukoiden sekaan, sekoita hyvin ja kaada kakun päälle. Anna jähmettyä kakun n. ½ vuorokautta jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore