Isänpäivälounaana oli poron sisäfilettä itse tehdyllä punaviinikastikkeella sekä paistoliemikastikkeella ja pottumuussia. Jälkkäriksi oli aiemminkin blogissa tehtyä konjakkibanaaneja.
Lihat tulee ottaa lämpiään jo pari tuntia ennen ruoan tekoa
1) Lihojen teko. Lihaköntit paistetaan kokonaisina ja vasta kypsänä leikataan. Valurautapadassa aika suuressa voimäärässä fileisiin otetaan väriä. Tämän jälkeen ota fileet laudalle ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Laita valurautapataan ja päälle porkkanaa ja sipulia sekä kylmäsavupororouhetta. Kaada hieman vettä päälle, niin että porot peittyvät ja uuniin 180 asteeseen n. 30min.
2) Kun liha on ollut uunissa n. 20-30min paloitellaan se sopivan kokoisiksi paloiksi ja tarjoillaan pottumuussin sekä kastikkeen ja vihannesten kera.
Punaviinikastike
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
1.5dl vettä
3dl punaviiniä
Maizenaa suurustamiseen
Pilko sipuli mahdollisimman pieneksi ja laita kiehuvaan veteen kattilaan, lisä joukkoon yksi lihaliemikuutio ja punaviini. Anna kiehua vähintään 15min, maista maku ja lopuksi suurusta Maizena suurusteella.
Teimme lopulta kaksi kastiketta kun keitinliemi porosta oli niin makoisaa.
14.11.2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti