20.11.2010

Linnuille talviruokaa

Jotain muuta ruokaa kuin itselle, nimittäin nuille ihanille linnuille jotka käyvät vähän väliä ikkunasta kurkkimassa joko sitä ruokaa tulee heille :)

Tämä on hyvin yksinkertainen ja kaunis koriste pihalle sekä linnut nauttivat siitä suunnattomasti. Tunti tämän ripustamisen jälkeen pihalla kuhisi pikkulintuja oikein onnesta soikeana, jopa niin paljon että koiratkin menettivät mielenkiintonsa lopulta. Itse käytin tekemiseen ihan normaalia piparkakkumuottia, mutta seuraavalla kauppareissulla täytyy ostaa silikoninen muotti johon saan kaataa koko seoksen ja näinollen kookosrasvaakin tarttuu enemmän mukaan.

Tarvit siis kookosrasvaa, linnunsiemeniä (itse käytin mixiä missä linnunsiemeniä, pähkinöitä ja jotain muutakin vielä) skeä rautalankaa. Hinnaksi ei tule mikään paha, kookosrasvahan maksaa 3.5e paketti mutta sitä menee todella vähän.

Kuumena kookosrasva kattilassa, lisää joukkoon linnunsiemeniä. Kaada seos muottiin ja laita pakkaseen. Kun seos on jäätynyt pujoita rautalanka läpi ja roikkumaan kuusen oksalle.



Samalla ihailin pihaa kun lumi tekee niin kauniiksi kaiken :)

2 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea!! Harmi, kun mulla ei ole paikkaa, mihin laittaa tuommoista, mutta voisin tehdä vanhemmille tommosen!! :)

    VastaaPoista
  2. Joo itsekin ajattelin joululahjaksi tehdä niille ketkä pystyy ripusteleen tuollasia jonnekki :) Tuo on kyllä tosi mukavan näköinen pihalla!

    VastaaPoista

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore