23.11.2010

Hirvenjauhelihakeitto

Ihanaa tämä hirvestysaika kun pakkanen pursuaa hirvenlihaa monessa eri muodossaan, tämä perinteinenkin ruoka saa ihanan pienen riistavivahteen kun käyttää hirvenlihaa. En tietenkään voinut vastustaa kiusausta ja laittaa lopuksi muutaman nokareen Kylmäsavuporo Koskenlaskijaa, mutta ilman sitäkin keitosta tuli todella maukas (pitihän se maistaa ennen juuston lisäystä).

n. 300g Hirvenjauhelihaa
½ purjo
2 sipulia
Porkkanoita
Lanttua
Kukkakaalta
Parsakaalta
Provence mix (yrttisekoitus)
1 lihaliemikuutio
yrttisuolaa
Mustapippuria
Koskenlaskijaa
Perunoita

Kuori perunat ja kuutio ne haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laita kylmään veteen ja lisää joukkoon lihaliemikuutio. Laita vesi kiehumaan. Kuori myös vihannekset (tai käytä valmista pakastevihannespussia, Kruunumix:ssä ovat kaikki tarvitsemat vihannekset, mutta eihän ne tuoreita ole). Silppua sipuli ja lisää joukkoon. Paista jauheliha kypsäksi ja mausta hieman mustapippurilla ja yrttisuolalla ja kaada sekin kattilaan, tässä vaiheessa voi lisätä pakastevihannekset jos käyttää niitä. Anna kiehua kunnes perunat ovat puolikypsiä, lisää tässä vaiheessa muutama nokare Koskenlaskijaa jos sitä haluat käyttää. Ripottele kypsään keittoon yrttisekoitusta ja tarjoile tuoreen perunarieskan kera. Lopuksi on hyvä maistaa suolasuus, jos suolaa on liian vähän voi lisätä joko yrttisuolaa tai lihaliemikuution.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore