10.1.2011

Hampurilaiset hirvenjauhelihapihveistä

Meillä on lauantai ja sunnuntai syöty hamppareita, tosin terveellisempi versio mitä yleensä hampparista ajatellaan :)
Aluksi pitää tehdä pihvit, nämä tein ihan 100%:sta hirvenjauhelihasta, joka tosin aiheutti sen ongelman että pihvit oli pakko tehdä uunissa, pannulle ne jämähtivät kiinni eivätkä pysyneet kasassa, on sen verta kuivaa lihaa. Uunnissa tuli juuri täydellisiä. Maustaminen on aina taitolaji, joskus se onnistuu täydellisesti joskus ihan ok, tälläkertaa oli ihan täydelliset!

Hirvenjauhelihapihvit
300g hirvenjauhelihaa
pieni loraus öljyä
3 kananmunaa
1.5dl vettä
2dl korppujauhoja
2 sipulia
mustapippuria
1 kuivattu chili
soijaa
worcestershire kastiketta

Kuori sipuli ja pilko se oikein pieneksi paloiksi. Kuullota sipuli voissa. Laita korppujauhot turpoaan 2dl vettä. Sekoita morttelissa pippurit ja chili pieneksi keskenään. Lisää jauhelihan sekaan loraus öljyä, sipuli, mausteet, kananmuna, soijaa, worcestershire kastiketta ja lopuksi turvotetut korppujauhot. Sekoita ainekset käsin keskenään hyvin. Tee koekappale. Laita pannulle voita ja paista pieni pihvi valmiiksi, maista maku ja lisää sen mukaan mausteita. Painele leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia pihvejä ja paista niitä 180 asteessa kiertoilmalla n. 20min.


Hampurilaiset

Lauantaina söimme Ciabattaan tehdyn hampparin ja sunnuntaina ruisleipään, kumpikin oli kyllä erittäin maukkaita. Väliin pääsi seuraavanlaisia aineksia:

1 pihvi
1 pala Kippari meetwurstijuustoa
jääsalaattia
Kevyt hampurilaisdressingiä
suolakurkkuja
ketsuppia
salottisipulia pieneksi silputtuna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore