31.1.2011

Tomaatti-paprikakeittoa ja valkosipulileipiä

Olin vanhempieni luona herkuttelemassa viikonlopun, joten itse ei tullut paljoa kokattua :) Lauantaina halusin iltapalaksi tehdä jotain hieman vahvempaa, kun olimme ulkoilleet paljon.

3 hengelle

Keitto:

1 paketti minitomaatteja (isotkin käy, helpompia)
1prk Basilikalla maustettua tomaattimurskaa
1 iso sipuli
1 vakosipulinkynsi
½ isostsa paprikasta
1.5tl aromisuolaa
Oreganoa

Leikkaa tomaatteihin pieni viilto ja kiehauta niitä kuumassa vedessä. Irroita kuori, jonka pitäisi lähtä todella helposti, jos ei lähde keitä tomaatteja vielä hetki. Kaada kattilaan tomaattimurska ja kuoritut tomaatit, tomaateista voi irrottaa kannan. Silppua sipuli ja paprika, lisää joukkoon. Anna kiehua n. 20minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja oreganolla.

Valkosipulileivät:

6 palasta porkkanaleipää
n. 10 valkosipulinkynttä (riippuu kynsien koosta)
Voita
Juustoa

Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne oikein pieneksi, tähän paras on sellainen valkosipulipuserrin. Pehmennä voita mikrossa hetki ja sekoita valkosipulin kanssa keskenään. Voitele jokaiseen leipään paksu kerros valkosipulivoita ja leikkaa päälle muutama juustosiivu. Paista 150 kiertoilmalla n. 10minuuttia (kunnes juusto on sulanut).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore