8.12.2010

Hieman erilainen hirvenjauhelihakastike

Viikonlopun ruoka on ainakin tullut käytettyä hyvin hyväksi. Tämän ruoan pohjana on nimittäin käytetty lauantaina tehtyjen pihvien kastiketta jota jatkoin kermalla maanantaina :) Kyseessä on siis tämä ruoka. No ihan samanmakuistahan tällä ohjeela ei millään tule, sipuli-sieniseosta ei ensin hauduta hirvenlihapihvien seurassa, mutta uskoisin että lähelle päästään!

Elikkä aluksi tehdään sieni-sipuliseos, aivankuin pihvien kanssa:

Sienipurkki (kypsiä tai purkissa olevia, itse tykkäsin paljon tuosta sekoituksesta)
2 sipulia
½pkt Mustapekkajuustoa
3 valkosipulinkynttä
2.5dl kermaa
voita paistamiseen

Sipulit kuoritaan ja silputaan pieneksi. Laitetaan kattilaan voita ja hieman öljyä, kuullotetaan sipuleita. Lisää purkki huuhdottuja sienikuutioita sekä kerma, kun sipulit näyttävät valmiilta ja laita lämpö pois liedeltä, jätä kuitenekin kattila liedelle.

Kastike:
300g Hirvenjauhelihaa (muukin kyllä käy)
2 sipulia (tämä ei ole pakollinen, mutta jos tykkää sipulista kuten me niin suosittelen)
2 porkkanaa
mustapippuria
1 lihaliemi kuutio
2-3rkl jauhoja
vettä

Ruskista jauheliha pannussa kuorittujen ja silputtujen sipulien kanssa. Sekoita jauhelihan kypsyessä lasisssa vettä ja jauhoja sekaisin, sekoita hyvin ettei jää paakkuja, itse laitan vettä aina n. yli puolet lasista ja sitten lisään jauhoja. Kun jauheliha on valmista, kaada jauhelihat toiseen astiaan ja kaada pannulle vettä n.2-3dl. Lisää ohuena vanana vesi-jauhoseos ja sekoita kokoajan hyvin vispilällä. Kun suuruste on seonnut lisää jauheliha, sieni-sipuliseos, lihaliemikuutio. Kuori porkkanat ja silppua nekin sekaan. Anna kiehua niin kauan, että porkkanat ovat kypsiä, maista maku ja lisää mustapippuri tai loput mustapekasta.

Suurustamiseen toinen vaihtoehto. Tästä tulee ehkä ihan hieman maukkaampi, mutta jää paakkuja helpommin.
Laita jauhelihan ruskistamisen jälkeen pannulle voita n. 25g (sitä pitää olla paljon, voi joutua lisäämäänkin). Lisää jauhot pannulle ja tasoita lastalla tasaiseksi. Kääntele jauhoja kunnes ovat kauniin ruskean väriset. Kaada pannulle vettä ja sekoita kokoajan vispilän kanssa. Kun jauhot ovat veden kanssa sekoittuneet lisää jauheliha ja muut aineet.

Tarjoillaan pottumuussin, puolukkahillon sekä anopin kurkkusalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore